selvtillit osv

Nå for tiden er det alt for mange som klager på det at media sender ut helt feil inntrykk av hvordan kvinnfolk skal se ut; syltynne og alt for høye i forhold til bredden. Jeg skal støtte det at de fleste supermodeller ser sykelig tynne ut, noe som ikke er i nærheten av fint, men det å bruke dette som grunnlag for å kunne si at kvinner skal ha fett på kroppen blir alt for feil. Det absolutt ingen tar i betrakning er at det finnes jenter som er tynnere enn de burde være av natur, og at disse jentene også kanskje trenger et par selvtillitsboost en gang iblant. Tror du da det å komme over flere titalls blogginnlegg om at "kvinner skal ha fett på kroppen, kvinner skal ha skikkelige former, mer å ta i - mer å være glad i!" hjelper noe særlig på? Du kan ikke i det hele tatt si det at kvinner skal ha ditt og skal ha datt, fordi det ikke finnes noen fasit på hvordan man skal se ut.

En annen ting er det at de som slenger rundt seg med slike upassende blogginnlegg stort sett alltid skriver noe om at media fremstiller et skrudd og absurd bilde på hvordan jenter skal se ut for å kunne se bra ut. Tenker du da ikke i det hele tatt på at du og blir en del av media? Du skriver åpent om det på internett, du påvirker menneskene rundt deg, og du ødelegger like mye selvtillit blant naturlig skinnmagre jenter som syltynne supermodeller gjør blant de litt større jentene.

Tenk på det, du.

16 kommentarer

Nasra

04.06.2012 kl.22:04

du eeeee så flink å skrive! og e enig i det du sei ass.

SaraAlexandra.com

06.06.2012 kl.20:43

så fint skrevet!

emilie jørgensen

09.06.2012 kl.15:11

Bra skrevet! E så sykt enig!

Sv; Iknow, dem e så "powerful" på det bildet at eg, åhh!! sikle snart
bra skrevet!

Ida Sundae

27.06.2012 kl.17:38

Så sant, så sant. Alle er forskjellige. Alle har forskjellig smak. Men har man noe stygt å si, hold det for deg selv!

Sofie

29.06.2012 kl.03:53

Herregud så sykt enig jeg er med deg! Har vært og er naturlig tynn, og folk pleier å kommentere det veldig ofte, over alt leser jeg at jenter med former er det fineste, og "det er ikke fint å være så tynn". Tror de fleste glemmer at folk sliter med å legge på seg og! Former er fint, men det betyr ikke at å være litt tynnere en normalt må være stygt.

You go girl :-D

Stine

30.06.2012 kl.02:04

WORD!!! herregud, du tok ordan rett ut av munn min! æ kjenne følelsn så sinnsykt godt, så du har rett i alt du sir! :)

Karoleila

02.07.2012 kl.18:54

Jeg mener egentlig at det er holdninga som er mindre pen hos disse "cat walk" jentene, for så klart er det kjempemange som har veldig høy forbrenning og er kjempetynne, mange som synes det er helt forferdelig at de ikke klarer å legge på seg - og mange som synes det er helt tipp topp å være tynn.

Men holdninga til supermodellene, som ofte er "spis ett salatblad om dagen og skyll det ut med avføringsmiddel", er noe jeg ikke har respekt for. Og jeg har iallefall ikke noe til overs for de hjernedøde idiotene, som sier at disse jentene er NØDT til å slanke seg for å kunne være modeller. Sier det seg ikke selv at det burde være modeller i alle former og fasonger når alle jenter rundt over i verden er i alle størrelser?! Jenter er veldig forskjellige, men så lenge man spiser sunt og føler seg vel, spiller det vel null rolle om man har runde hofter og svære pupper, eller er litt strek i formen! Jeg synes tynne jenter er nydelige å se på, samtidig synes jeg jenter med svær rumpe som "shaker" rundt er herlige.

Og at folk kommenterer kroppsfasongen til andre folk.. Altså. Man kan holde munnen lokka når det kommer til nedverdigende kommentarer om det, så lenge det ikke er helse som står på spill!

Du skriver bra.

Ingeborg

02.07.2012 kl.23:51

TAKK for at du skrev dette innlegget! Du fikk virkelig sagt det, helt enig i det du skriver!

Silje

03.07.2012 kl.05:41

Kom over bloggen din og har lest omtrent alle innleggene nedover her, du skriver utrolig bra! Alt du skriver er liksom så.. riktig, hvis jeg kan si det på den måten. endelig noen som virkelig forstår ting, og kan dele det med andre. Og vil forresten slenge inn en kommentar anngående det innlegget her. Skjønte du ble påvirket over et annet blogginnlegg om jenters kropp og selvtillit, og jeg vil si meg veldig enig! Noen er født kraftige, andre tynne, noen er født med den perfekte kroppen- til og med uten å trene, mens andre trener hele tiden for å oppnå et bra resultat. Alle er forskjellige, og det er det folk ikke alltid skjønner.. kan ikke alle bare akseptere seg som de er? Selvfølgelig, man blir jo påvirket hvis man ser tekster, bilder eller kanskje videoer av andre mennesker som den personen da føler ser mye bedre ut, men sånn er det bare. Likte hvertfall innlegget, synd det ikke har blitt delt noe særlig mer utover, for dette skulle flere ha lest. Stå på!

susanne

03.07.2012 kl.15:17

Du skriver så bra! jeg er helt enig med alt, jeg er selv undervektig og ganske tynn. Det er ikke noe veldig kjekt å bli kant "syltynn" og at folk sier "du veier jo sikkert bare 5 kilo, for du e så jævlig tynn!" jeg blir veldig såret av det, og det ødlegger selvtilitten min mer og mer. folk burde virkelig tenke før de braser ut med fult av dritt de vil si folk!

Herlig skreve, hyller deg! <3

Agathe

04.07.2012 kl.01:32

Flott skrevet. Synes ofte media går fra "du må være tynn for å være pen" til "om du er tynn har du spiseforstyrresler og er stygg siden du ikke har digre former". Begge delene blir veldig feil for meg. Kroppen bør hylles slik den er, enten den er tynn, lang, tykk, spinkel, rund, liten, svær eller trekantet!

Klemmer fra Agathe

04.07.2012 kl.10:08

fyfaen hvorfor skriver du på marthecee at du er syltynn? du er jo ikke det..

amanda

04.07.2012 kl.21:16

Anonym: Tusen takk!! :-D

Sjo9

07.07.2012 kl.05:47

Åååh, dette her innlegget var bare DRITBRA! Ikke bare godt innhold, men utrolig bra skrevet, du brukte akkurat de rette ordene. Trengte dette innlegget nå, TUSESN TAKK!

Teddy Picker

19.07.2012 kl.18:01

En sunn kropp er en fin kropp, og med en dose selvtillit oppå der igjen blir det smashing, uansett om personen veier 45 eller 100 kg.

Skriv en ny kommentar

+ legg meg til som venn
♡ Amanda
bruker denne bloggen kun til å surke over ting som irriterer meg.hits