nyttårsforsetter

Nytt år, nye muligheter... De samme, gamle (uoppnåelige) nyttårsforsettene som man begir seg ut på hver eneste januar. Mindre sukker og mer trening fra og med nyttår; det er vel noe de fleste kan kjenne seg igjen i? For mange betyr det full godtestopp, enten det er ett eller et halvt år, eller kanskje bare noen måneder. Folk som helt siden juni har snakket om at deres nyttårsforsett for 2015 er å ikke spise godteri hele året. Er det ingen som ser galskapen i det?

I stedet for å våkne en dag i mai og tenke at i dag er det dagen - fra og med i dag skal jeg spise mindre godteri!, tenker man fra og med 1. januar skal jeg ikke spise mer godteri hele det året! Hvor er logikken? Hvorfor skal man måtte vente på et nytt år før man klarer å ta tak i ting? Selvfølgelig, det er vanskelig. Vi har alle vært der hvor vi har slitt med å komme i gang med treningen, slått seg til ro med enklere løsninger som ferdigmat og lignende fordi vi ikke orker å lage mat fra bunnen av, og hvor det å ha en sunn livsstil bare virker som et evig stress. Det er med sånne ting som det er med absolutt alt annet: en plass må man begynne. Hvorfor kan ikke den plassen like greit være i dag? Du trenger ikke starte rett på med null sukker og to timer trening om dagen - begynn heller i det små. Venn deg av det du vil venne deg av, og til det du vil venne deg til. Ikke gi kroppen din sjokk ved å stoppe helt opp med de tingene du er vant til, eller å begi deg ut på nye. Kjenn dine egne grenser, og ikke press dem mer enn nødvendig. Det er det det handler om - ikke å vente i månedsvis på en mulighet for å kunne begynne å forbedre det man vil forbedre.

For min del handler nyttårsforsetter mer om å forbedre seg selv som person. Gjøre de tingene man har lyst til å gjøre og se det man vil se. Ikke brått nekte seg selv å gjøre det man liker, eller tvinge seg selv til å gjøre noe man hater. "Bli flinkere til å trene" er et realistisk mål for året, for enten man liker å trene eller ikke kan man bli flinkere. "Trene to timer minst fire dager i uka" er kanskje mer for de som allerede gjør det - ikke for den som først nå skal sette i gang med å komme seg i form. Skjønner?

Lykke til med nyttårsforsettene og takk for meg :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

+ legg meg til som venn
♡ Amanda
bruker denne bloggen kun til å surke over ting som irriterer meg.hits