du kan ikke være tynn og stolt over det i 2012

Akkurat det er noe som irriterer meg så uendelig mye at jeg får ikke sagt det nok. Det er ikke lenger det at verden ikke klarer å bestemme seg for hva skjønnhetsidealet 2012 faktisk er for noe; det er rett og slett ikke sosialt akseptert at jeg kommer med et aldri så lite utsagn som antyder til et eller annet som har med størrelsen på kroppen min å gjøre, bare fordi jeg er lita og tynn og "har ikke noe å klage over". Hvem faen er det som tar seg retten til å bestemme sånt? Joda, det er resten av samfunnet, det.

Og det finnes faktisk ikke noe bedre eksempel for å få fram poenget mitt her enn dette: En jente av den litt større sorten bestemmer seg for å ta et bilde av seg selv i bare undertøy og legger det ut på Facebook. Hva får hun igjen for det? Joda, er hun heldig kan hun få opp til en halv million likes på bildet og flere tusen kommentarer om at hun er så forbanna modig og at hun burde være stolt over seg selv. Hun blir nærmest kjendis og får uendelig med ros og skryt over at hun har klart å holde hodet hevet og lært seg å elske seg selv, og rett og slett drite i hva alle andre synes. (Er hun superheldig kan hun til og med få enda mer ros og skryt fra selveste VG og Dagbladet, til og med!). For så vidt greit, for med tanke på all mobbingen som foregår rundt det menneskene rundt deg ser på som feite folk må man vel nesten ha litt guts for å tørre å legge seg selv ut sånn på internett.

Hva om jeg hadde gjort det samme? Hadde jeg og fått uendelig med skryt og ros og virtuelle kyss, klapp og klemmer for å ha vært modig nok til å tørre å vise meg selv sånn på selveste internettet? Kunne jeg og blitt småkjendis for å være sterk nok til å holde hodet høyt hevet, og alt det der? Nei. Jeg hadde fått tusener på tusener av kommentarer om hvor forbanna horete og løs jeg var, om jeg ikke eier skam, hva i helvete jeg tror jeg er for noe... Bare fordi jeg er naturlig tynn. Bare fordi resten av vår trangsynte verden ikke ser alt det jeg har å skamme meg over ved min egen kropp. Bare fordi jeg ikke har fett nok på kroppen til å holde meg varm ved vinterstider.

Kan noen være så vennlige og forklare meg logikken i det? I mellomtiden skal jeg kjempe for at dette skal bli skjønnhetsidealet 2013:

Og takk for meg.

Les mer i arkivet » Januar 2014 » September 2013 » Desember 2012
+ legg meg til som venn
♡ Amanda
bruker denne bloggen kun til å surke over ting som irriterer meg.

hits