instagalskap

Hun blar febrilsk frem og tilbake gjennom de 40 nyeste selfiesene hun har på kamerarullen sin. Hva skal hun velge; hvilket skal hun gå for? Svart-hvitt eller vanlige farger? Med eller uten ramme? Kanskje det bildet blir finere om hun beskjærer det litt...? Hun prøver seg frem, og etter flere minutter med en hederlig innsats, har hun endelig bestemt seg. Vanlige farger, uten ramme. Det gjør det enklere å velge filter, tenker hun mens hun nikker for seg selv og trekker på smilebåndet.

Smilet svinner fort hen når hun innser hvilket annet stort valg hun nå står ovenfor: hvilket filter? Valencia? Amaro? Lo-Fi? Eller kanskje, mot alle odds; Toaster? Det skal se bra ut, samtidig som det skal gi flatterende lys på akkurat de rette punktene... Kanskje hun skulle tatt et bilde i svart-hvitt i stedet? Alt ser bedre ut i svart-hvitt. Hun svipper seg tilbake inn på bildene, redigerer raskt og effektivt inn den svart-hvitt-tonen hun vil ha. Perfekt!

Nå har hun kommet til den enkleste, men fremdeles ganske vanskelige oppgaven: Bildetekst. Hva skal hun gå for i dag? Hjertesorg-sitat? Ironisk sitat? Herregud-så-jævlig-deprimert-jeg-er-men-se-jeg-klarer-å-skjule-det-sitat? Mulighetene er mange. Uendelige. Det er så vanskelig. Hun har allerede brukt opp alle de gode sitatene sine tidligere denne måneden, men ennå ikke rukket å lagre seg et notat med nye til fremtidig bruk. Hun må derfor stresse seg inn på internett for å finne et brukbart et. Hun googler "love quotes" i full fart, og trykker seg inn på den øverste linken. I full fart scrollen hun nedover siden, og ender opp med et helt ok et. Love is when the other person's happiness is important than your own. Ikke for trist, og heller ikke for glad - men med en nokså seriøs undertone. Utmerket.

Hun kopierer og limer inn sitatet, og slenger med et par heldig utkårede emojis for å ikke virke for negativ. Hun ser over at alt er greit, og hun trykker "publiser". Lettelsen slipper ennå ikke taket. Nei, roen slår henne ikke før noen liker bildet.

Hun venter, venter, venter, og venter... Panikken nærmer seg. Hvorfor er det ingen som gir bildet fortjent respons?! Alt arbeidet, også til ingen nytte... Det går over til å bli pinlig. Alle vennene hennes får minst én like i minuttet. Minst. Hun kan ikke da la bildet stå der i fem minutter uten en eneste like eller kommentar, kan hun vel? Ikke sånn at de kan se det i alle fall. Det blir i hvert fall flaut. Hun slår nettet av og på igjen for å dobbeltsjekke at det ikke er der feilen ligger. Ingen endring. Hun sletter bildet igjen da det sjette minuttet har gått, med en tung sorg i hjertet og tusen spørsmål. Var ikke bildet fint nok? Var det at det var i svart-hvitt? Så hun kanskje litt tjukk ut? Hun forter seg for å sjekke. Nei, det så ut som alle andre selfies hun har lagt ut denne måneden. Hvorfor er det da ingen som liker akkurat dette bildet? Burde hun prøve igjen senere? Kanskje hun burde prøve med et annet bilde? Men tenk om noen så det hun la ut, og synes hun er teit og dum dersom hun legger ut et til nesten likt et rett etterpå?

Hun bestemmer seg for å ta kveld og prøve igjen i morgen - kanskje litt skjønnhetssøvn kan hjelpe på slik at hun ser penere ut på morgendagens selfie-jakt.Kanskje er det litt overdrevent. Det er det jeg og liker å tro, selv om jeg kjenner flere som tenker sånn. Definerer sin egen selvfølelse ut ifra hvor mange likes de får, og hvor raskt de får dem. Hashtagger alt mulig rart for at også ikke-følgere skal kunne like bildet, selv om de liker det for hashtaggen #like4like, og ikke fordi de bryr seg om hvordan bildet i seg selv ser ut. Sletter bilder som ikke får nok likes, eller raskt nok likes. Må ha flest mulig følgere for å sikre seg mest mulig likes. Går inn i en mild depresjon når de får 60 likes på selfien de legger ut, mens de på den forrige fikk 90. Har man da blitt styggere siden sist, eller hva er greia? Noe må det jo være, for hvorfor skulle man ellers ikke få nok likes?

Herregud, for en verden vi lever i.

Les mer i arkivet » Desember 2014 » Januar 2014 » September 2013
+ legg meg til som venn
♡ Amanda
bruker denne bloggen kun til å surke over ting som irriterer meg.

hits